Vloggerek a Villogj! pályázaton

Kedves Vloggerek, kedves drukkerek! Október 21-én volt az eredményhirdetése a Villogj!Vlogger versenynek. Az eredmények a következők:

Közönségdíj: Nasz Dani, Tősmagi Klaudia

Különdíj:

Tornai Isti, Székelyudvarhely

Nagy Bálint-Nehéz-Posony Benedek, Budapest

III. helyezett:

Berecz Péter, Budapest

II. helyezett:

Molnár Martin, Mezőtúr

I. helyezett:

Nasz Dani, Rém

Minden pályázónak, őket bátorítónak, támogatónak és résztvevőnek köszönjük az elmúlt pár hónapot, amit együtt tölthettünk veletek, és nagyon boldogok vagyunk, hogy megismerhettünk ennyi fantasztikus fiatalt! Köszönjük a részvételt!

Ők azok, akik vállalták, hogy bemutatnak olyan tehetséges fiatalokat, akik megérdemlik, hogy a pályájukat felnőttek támogassák, és akik eljutottak az eredményhirdetésig. Az általuk bemutatott interjúalanyok mind bekerültek a Téra Tehetségek patronálói programjába!

Berecz Péter, Budapest - "Szenvedélyem a videókészítés"

17 éves, a budapesti Leövey gimnáziumban tanul média szakon. Egy éve alapították meg iskola tévéjüket, az LKG TV-t, aminek havonta készülnek híradói a Facebookon, és amivel 2017 legjobb online diákmédiuma lettek.


A film a 10 éves Attilát mutatja be, aki akár igazi gyereksztárként is élhetne, hiszen számtalan színpadi szerep van már mögötte, és a nyáron Berlinben, az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet megnyitóján ő énekelhette el a nemzetközi cigány himnuszt az európai vezető politikusok előtt. A kisfiú azonban mindössze 24 négyzetméteren osztozik édesanyjával és két testvérével a budapesti VIII. kerületben.

Péter csatornája a YouTube-on: https://bit.ly/2gWUM7r


Herold Kornél, Budapest: "Számomra ez önkifejezési forma"

15 éves, szeptemberben kezdte Budapesten a középiskolát, futballozik. A videózással három éve kezdett komolyan foglalkozni.

Olyan témákat dolgozok fel amik engem is érdekelnek mert szerintem így tudok hiteles maradni. 

Pártfogoltja, a 10 éves Dorina óvodás kora óta rajzol és fest.

Kornél csatornája: https://bit.ly/2xUzzkr 


Lukács-Tóth Levente, Gyöngyös

17 éves, 11. osztályos Jászárokszálláson. Kerékpározik, számítógépezik és videókat készít a YouTube-ra. A biológia a kedvence, ebben az irányban szeretne továbbtanulni.

Filmje a szintén 17 éves, középiskolás Daniról szól, aki csaknem tíz éve zongorázik, másfél éve pedig harmonikázni is tanul skype-on keresztül. Mozgássérültként született, édesanyja egyedül neveli őt és sérült testvérét. Dani óvóbácsi szeretne lenni, és mellette minél többet zenélni.

Levente csatornája: https://bit.ly/2yXN0VD  


Molnár Martin, Mezőtúr - "Én hiszek abban, hogy egy kis segítséggel az álom valóra válhat."

Martin a középiskola után a mezőtúri Pont tévénél kezdett dolgozni, ahol tapasztalatot szeretne szerezni, jövőre egyetemre készül. A videózást tavasszal kezdte, autodidakta módon tanulta, fotózással, filmezéssel, videószerkesztéssel szeretne foglalkozni. 12 éve kézilabdázik.

.

Mezőtúr NB2, ifi csapatkapitányát mutatta be, akinek az az álma, hogy NB1-es kézilabdázó lehessen, és aki "szívét-lelkét beleteszi, meg akarja mutatni, hogy kemény munkával bármit elérhet az életben".

Martin csatornája: https://bit.ly/2gyHUr4

.


 Nasz Dániel, Rém - "Szeretem megnevettetni az embereket és segíteni nekik"

 21 éves, évek óta az Ask.fm sztár. Három éve youtuber, több mint 125ezer feliratkozóval, gyakran készít közös videót két kisöccsével. "Minden álmom az volt hogy kitörjek és sok lehetőségem legyen. Ezt a youtube megadta, és végre azt csinálhatom amit szeretek. Próbálok minél több jótékonysági rendezvényen részt venni, és keresni a segítési lehetőségeket."

Dani csatornája: https://bit.ly/2mx3H0y 


A pályázatban bemutatott 11 éves Benjámin "minden álma" hogy ékszerész legyen, rajzol és focizik, szeretne ezzel is érvényesülni.


Pethő Kinga, Szolnok - "A fotózásban kiélhetem a kreativitásom."

14 éves, nemrég kezdett videókat készíteni. Nyolcosztályos gimnázimban tanul, hobbija a fotózás.

A világbajnoki 5., világkupa 2. hellyel, európai, többszörös magyar és országos bajnoki címmel büszkélkedő Lilit mutatja be, aki Sensei Szabó Noémi 3 danos szolnoki karatemester tanítványa. Húga, Kitti is karatézik, többszörös magyar bajnok.


Pribelszki Péter, Orosháza

15 éves, nemrég kezdte a gimnáziumot. Fotózással vagy színészettel foglalkozna a legszivesebben, YouTube csatornája is egyre népszerűbb.
A filmjében bemutatott Jázmin beteg édesanyjával él és kifinomult szoftverek helyett a legegyszerűbb programok segítségével készíti animációs videóit, amit autodidakta módon sajátított el. Rajzolni szeretne tanulni, a példaképe Walt Disney.

Péter csatornája: https://bit.ly/2yY59m5
Jázmin csatornája:
https://bit.ly/2xWaYAm  


Tornai István, Székelyudvarhely - "Megkérdeztem Tamástól, hogy mire lenne szüksége? Azt mondta, hogy egy barátra, akivel bármiről el tud beszélgetni."

 A 17 éves Isti a székelyudvarhelyi Benedek Elek Pedagógiai Líceum XI-es diákja, aki a médiában, a filmben képzeli el a jövőjét. Két éve kezdte, semmilyen eszköze nem volt, kölcsönkért felszereléssel próbálkozott, aztán pályázatot nyert egy helyi videóhír portálnál, ahol ma már híranyagokat készít.

 "Amit odáig tudtam, azt mind az internetről tanultam, magamtól, youtube videók alapján, nem ismertem senkit, akinek lett volna annyi ideje, hogy bár leüljön velem kicsit átnézni a szakmai dolgokat." 

A hírcsatornánál ez megváltozott, Isti pedig élete első rövifdilmjével második lett a a Romániai drog prevenciós központ országos pályázatán.

Isti csatornája: https://bit.ly/2yyArj2 


Tamás öröklött genetikai rendellenesség miatt születése óta nem lát. Régóta, nagy tehetséggel zongorázik, egy gyerekzongorán kezdte. Teológiára készül, lekész szeretne lenni.

Tősmagi Klaudia, Kiskunhalas - "Fontosnak tartom a természetességet, a kedvességet."

17 éves, a Bibó István Gimnáziumban tanul, fotózik, videózik, modellkedik, péntekenként pedig a helyi tévécsatorna Pont ifjúsági műsorát szerkeszti.

"Pár éve kezdtem el instagramra képeket posztolni, azóta már 22 ezren követnek. Rengeteget posztolok, amikor van időm. Felmerült az ötlet, hogy indítsak YouTube csatornát, belevágtam, és elkezdtem vlogolni, videózni."

Klaudia csatornája: https://bit.ly/2xc6rpd 

Dia az édesanyjával és ikertestvérével albérletben élő, 16 éves mozgáskorlátozott Edvint mutatja be, aki zenél, zenét ír, és évek óta zenekaruk is van. "Éltet és ki is kapcsol, olyankor nem is tudok mással foglalkozni", mondja Edvin, akinek nagy vágya egy szintetizátor.